Novi Sad
28.09.2012.
06:55 > 12:01
Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" nastavljaju da brodovima blokiraju Dunav kod Novog Sada, uprkos upozorenjima da je taj postupak nezakonit i da izaziva velike materijalne štete.
  • Novosađanka

    29.09.2012 09:59
    da li je i danas neko nešto obećao...a dugačak je vikend kad ti je otac na brodu a deca kod kuće bez osnovnih stvari,je dotle je došlo...(šta Borovica danas ima za ručak?)
  • 29.09.2012 08:26
    Nisam ladjar, niti imam dodirne takcke sa "Heroj Pinki"

    ali podrzavam stav zaposlenih u toj firmi

    neki borovnica da ih z.za,

    ne daj te se ladjati, nego blokada dunava dok vam se sve ne isplati i dok se ne resi, a pri tom da se otvori pitanje "uspesne" privatizacije ove firme


    ni jedan brod da ne prodje do BG,
  • Novosađanka

    28.09.2012 18:27
    i šta znači dve ili tri plate, zar ne zna ni koliko posle četiri dana blokade,danas se Borovica nije pojavio da razgovara sa svojim radnicima a onda ne zna ni šta je danas...kako onda vodi "biznis" i šta ti ljudi i da očekuju...
    sramota...NE DAJTE SE LAĐARI!!!!!
  • dr Kimi

    28.09.2012 11:35
    Majke mi ja ovo ne razumem... Običnom čoveku bi da parkira ispred svoje radnje auto i ne plaća doprinose : 1. Pauk odneo auto 2. Komunalci naplatili kaznu 3. Poreska policija odrala kožu s leđa 4. Krivična prijava, utaja poreza a ovo ??? Svi gloedaju kako dolazi Hamerom na posao, postavlja klinca 1987.godište da bude direktor firme, ne plaća zarade, poreze, doprinose, firma mu blokira plovni put i ??? NIŠTA !!! Igrač SPS-a , DS-a , kako kada ... ko je vlasti "došli naši" !!! Bljak ! i Fuj !!
  • војвођанка

    28.09.2012 10:53
    блокада Дунава
    не могу да схватим и разумем, мада знам шта је разлог: пљачкашка приватизација и упропашћена фирма. Радила сам тамо 20 година, пословали смо са целом Европом,од Немачке до Украјине, сви бродови су били запослени, а у хидрограђевинској делатности се радило у две смене. А онда? Пљачкашка приватизација, некомпетенти људи, држава гледала и ћутала... Ово све је само жалосна последица, а чињеница да су Боровица и њему слични дошли у посед овакве имовине је катастрофална за државу и друштво.Осећам само тугу гледајући бивше другаре, али и горчину и огроман бес. И... ником ништа....
  • ns time

    28.09.2012 10:50
    ne dajte se
    Novosadjani znaju da nije rec ni o kakvoj rok grupi niti narodnjackoj,vec firmi Heroj Pinki koju vode "biznismeni".
    Drzava cuti, a pokrajina salje ljude bez bilo kakve nadleznosti,pa jos vise mulja stvar.
    "Vlasnik" nudi dve do tri plate.To u prevodu na recnik "biznismena" znaci nista jer se on igra igre: od ponedeljka do petka i od petka do ponedeljka vec godinu dana.Sada su ostali sami njih dvojica.Radnici su predugo cutali.I zaista je smesno sto radnike plase ovi iz Kapetanije.Zna se dobro u NS ko je sve umesan, pa ne moramo do detalja da pisemo.
  • TT

    28.09.2012 08:27
    rešenje
    1. isploviti sa dva minolovca i prokrčiti plovni put.
    2. nemati mafijaške privatizacije pa se ovakve stvari ne bi događale.

    a ne čekaj, ovo je srbistan - ne može biti pošteno i normalno.
  • Vojvođanin

    28.09.2012 08:24
    Borovica nudi dve do tri plate ,pa ovi naši tajkuni nikako da shvate da su oni dužni da redovno islpaćuju zarade nemaju oni šta da nude to je njihova obaveza.
  • Već viđeno

    28.09.2012 07:52
    Dve-tri plate i to bez doprinosa a onda pola godine ni dinar i opet ispočetka ,e pa neće moći ovaj put g-dine Borovica.
  • 28.09.2012 07:44
    ns
    A ne brinu se kako će deca tih jadnika da jedu, kako će platiti račune na koje im stižu kamate a za privatne brodove i vile se ima. Oduzeti vlasniku svu imovinu prodati i namiriti radnike a posle šta bude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna